28 Kasım 2014 Cuma

Yaşasın Lacivert Güç!

Temizlik ciddi bir iştir. Salonu, mutfağı, banyosu, yatak odası derken bütün enerjinizi alıp götürür. Bu yüzden temizlikte bize iyi yardımcılar şart. Bugün, bize temizliği kolaylaştıracak, mis gibi  kokan yardımcılarla tanıştıracağım sizi.

Bingo'nun lacivert güç serisi şartlı şurtlu temizlik severler için özel olarak geliştirilmiş. Benim gibi şartlı şurtlu temizlik nedir diye soruyorsanız şöyle açıklayayım; temizlik bezlerinden, çamaşır suyuna her türlü temizlik malzemesinde mutfağa ayrı, banyoya ayrı ürünler kullanmak. Sizce de çok mantıklı değil mi? Banyo ve mutfakta aynı ürünleri kullanmak pek hijyenik gelmiyor kulağa. Ayrıca banyoda da mutfakta da elimizin altında ayrı, oraya özel ürünler olması işimizi de daha kolaylaştırmaz mı?

Bingo'nun lacivert muftak serisi mis gibi limon kokuyor. Çamaşır suyu aynı zamanda yağ çözücü formüllü. Ocaktaki yağ lekeleri, lavabodaki sararmalar ve mis gibi kokan tertemiz tezgah için kesinlikle bu üçlü sizlere tavsiyem.

Bingo lacivert banyo serisi ise kireç çözmeye yardımcı formülüyle kabusumuz olan su lekelerine, kirece, ve klozet temizliğine birebir. Bu üç ürünle dakikalar içerisinde tertemiz bir banyoya kavuşabilirsiniz. Üstelik bu yardımcılar sayesinde temizlik işi bana göre biraz olsun zahmet olmaktan çıkıyor.

Büyüklerimizin de dediği gibi şartlı şurtlu temizlik şart. Hem zaman kazanmak için, hem de daha hijyenik bir ev için :) Bu ayrım için siz ne düşünüyorsunuz?

İçerik: www.balkopugutasarim.com
Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Kasım 2014 Çarşamba

Bıldırcın Yumurtasının Bilinmeyen Faydaları

Bıldırcın yumurtasını pek çoğumuz tüketmiyoruz. Tüketsek de, çoğumuz bıldırcın yumurtasının insan vücuduna ne gibi bir yarar / zarar sağladığını bilmiyoruz. Dilerseniz hep beraber, pek de yüzüne bakmadığımız bu besinin sıklıkla tükettiğimiz tavuk yumurtasına nazaran ne kadar fazla bir besleyiciliği olduğunu öğrenelim;
 


                     
 Bıldırcın yumurtasının içeriğinde neler var?

  • Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından 9 kat daha fazla proteine sahip
  • 8 kat fazla demir
  • 15 kat B12 vitamini
  • 6 kat B1
  • 5 kat fazla fosfora tekabül etmekte.
                      
Bıldırcın yumurtasının sağlığımıza ne gibi etkileri var?


  • Üst solunum yolları rahatsızlıklarına birebir bir tedavi niteliğinde
  • Doğal bir antibiyotik etkisi gösterir
  • Kişiye güç verir, zinde hissettirir
  • Protein eksikliğini giderir
  • Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine çok iyi bir yardımcı
  • Bağışıklığı arttırır, iştahı açar
  • Cinsel gücü arttırır
  • Ameliyat sonrası iyileşmeyi önemli ölçüde hızlandırır
  • Öksürük, alerji, astım gibi hastalıklarda iyi bir tedavi ilacıdır
                     
Astım ve üst solunum yolu hastalıklarında nasıl tüketilmesi tavsiye ediliyor?


Özellikle doğal bıldırcın yumurtasının bulunması tavsiye ediliyor. Üst solunum yolu rahatsızlıklarında tavsiye edilen kullanım, bir bıldırıcın yumurtasının bir su bardağına kırılması, üzerine bir kaşık bal dökülmesi ve ardından ılık süt doldurup karıştırılması yönünde. Ayda en az 5-10 kez bu şekilde bıldırcın yumurtası tüketilmesi ve buna en az 3 ay devam edilmesi, rahatsızlıklar için tavsiye edilen bir kullanım tipi.

                           
Bıldırcın yumurtası nasıl tüketilir?

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi, pek çok marka bıldırcın yumurtasını piyasaya sürerken içeriği, kullanımı hakkında bilgi veriyor.





Bunların yanı sıra, tavuk yumurtası ile yaptığınız bütün yemekleri bıldırcın yumurtası ile de yapmanız mümkün. Biz evimizde daha çok haşlamayı tercih ediyoruz. Çiğ tüketmeniz, pişirmeniz de size kalmış bir tercih.




                                            (Fotoğraftaki Converse Tırnak Tasarımım için burayı tıklayabilirsiniz.)

Bıldırcın yumurtasına her markette rastlamanız mümkün. Çok uygun fiyatlara, bu minik kutularda satın alabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz.





                            Tüketimde  dikkat edilmesi gereken nokta;

Bıldırcın yumurtasında çok yüksek bir protein değeri bulunduğundan bebeklere, küçük yaştaki çocuklara verilmesi tavsiye edilmiyor. Küçük çocukların böbrekleri yetişkinler kadar gelişmediğinden, aşırı proteini kaldıramayabiliyor. Bu nedenle bilinçsiz tüketimden her zaman kaçınmak gerektiğini de not düşmemizde fayda var.

20 Kasım 2014 Perşembe

Tırnağa Nasıl Kenarları Çizgili Kalp Çizilir? / Tırnak Tasarımlarım#16 / Nail Art

Merhabalar :) Bugün sizlere kalp çizimini kolaylaştıran ve oluşan hataları da ört pas edebileceğimiz basit ve güzel bir yöntem göstereceğim. :)   



Tırnak tasarımlarımı özenle takip eden üyelerim mevcut. Bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor ve tasarımlarımın çeşitliliğini elimden geldiğince arttırmaya çalışıyorum. Şu aralar vizeler, il dışı seyahatlerim derken çok fazla tasarım yapamıyorum ne yazık ki. Daha önceden yaptıklarımı bir an önce yayımlamakta buldum çareyi :)

Dilerseniz hemen yapım aşamasına geçelim;

Öncelikle bu tasarımda, daha önceden aldığım nail art fırçalarımı kullandığımı belirtmeliyim. Nail Art Fırça Seti'ne ve işlevlerine, kırmızı yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Fırça setim yok diyorsanız, normal bir oje fırçanın ucunu keserek inceltmeniz yahut çok ince uca sahip sulu boya fırçaları da kullanmanız işinizi eminim ki görecektir.

Aşama aşama gidecek olursak, ilk önce ince fırçamızla kaba taslak bir kalp çiziyoruz. Ardından ikinci aşamadaki gibi içini dolduruyoruz. Önce taslağı çizip ardından içini doldurmamız, taslaktaki ufak çizim hatalarının da üzerini örtüp daha düzgün bir şekil elde etmemize yardım ediyor. :)


Sadece kalp de yapılabilir fakat ben kalp ile uyumlu çizgili bir french deneyerek biraz daha doldurmak istedim tırnaklarımı. Bu yüzden üçüncü aşamada, yüzük parmağımdaki kalp kururken, diğer parmaklarımın uçlarına beyaz bir çizgi çektim. Çünkü pembe rengim, direk mavi üzerine uygulayınca rengini canlı bir tonda vermiyor. Bu nedenle önce beyaz oje kullanarak, pembenin canlılığını korumasını sağladım. Daha sonra, dördüncü aşamada siyah kalbimizin içerisine bir boy küçük pembe bir kalp çizerek pembe kalbimizi daha hoş bir görünüme soktum. Beşinci aşamada, tırnak uçlarımdaki beyaz ojenin kuruması ile üzerine pembe ojemi, gayet canlı bir tonda uyguladım. Son aşamada da, ince uçlu fırçam ile pembe ojenin bitiş noktasına siyah bir çizgi çekerek kalp ile uyumlu bir görüntü elde ettim.

(Bu arada, Golden Rose mavi ojemle Flormar beyaz ojemin uyumunu görünce, bu tonlarla çok güzel Şirin'ler çizilir diye içimden geçirmedim değil. :) )




Tasarımda kullandığım ojelerim;

Golden Rose 94 numaralı pembe ojem
Flormar 313 numaralı siyah ojem
Flormar 300 numaralı beyaz ojem

(Ojelerle ilgili detaylı görsel ve yorumlarıma kırmızı yazılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Beyaz ojemin yayını ise çok yakında gelecek.)




Kalbimizi sizler nasıl buldunuz? :)




17 Kasım 2014 Pazartesi

Rapsodi 346 Numara - Mavi Oje

Her bayanın olmasa da, çoğu bayanın vazgeçilmezlerindendir ojeler. Eminim ki bir çoğumuzun ufaklı yahut büyüklü, bir oje koleksiyonu da var! İşte bu koleksiyona atılması kesinlikle gereken ojelerden biri; Rapsodi 346 numaralı mavi oje.    


Şişesinde hiç parlak durmasa da sürdüğümde yer yer ışıldayan hoş bir yüzeyi olduğunu fark ettim ve bu görüntüyü gerçekten sevdim! Tırnaklarımda gördüğümüz, üzerine parlatıcı sürülmemiş hali. Mavinin biraz koyu bu tonu, sonbahar aylarında ellerinize eminim ki çok yakışacaktır. Sonbaharda kendisini mavinin aynı tonlarında bir şal ile çok hoş bir şekilde sıkça kullandım. 

Sürdüğünüzde tek katta da kendini belli eden bir yapısı var. Sürerken çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Topak topak olmuyor, birçok ojeye nazaran biraz daha hızlı kuruyor. Ojenin yapısını sevdim. Rengine diyecek lafım yok. 




Severek kullandığım bu güzel ojeyi herkese öneririm. Mavinin her tonu bence çok şık! Rengimiz için sizler ne düşünüyorsunuz? Maviyi sever misiniz? :)


11 Kasım 2014 Salı

Yeni Ürünler #4 (kitap, kumbara, kulaklık alışverişi)

Yine bir 'yeni ciciler' serisi ile daha sizlerleyim! 

Bu seferki cicilerimi ayrı bir sevdim doğrusu. :) Her an elimin altında duruyorlar. 

Büyük paket bir ıslak mendil. Yurttaki odamda çekmeceye koydum. Gerçekten çok kolaylık sağlıyor hayatıma (Tıpkı çalışırken götürdüğüm paket paket nescafeler gibi!).



İki adet tek kullanımlık şirin mi şirin kumbaralar aldım. Günlük hayatta kullanmaya üşendiğim, orda burda heba olan fazla 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş gibi bozuk paralarımı kaybetmek yerine hemen kumbaraya atıyorum. Normalde değer görmeyen ve kaybedilen bu ufacık miktarların 50 Tl, 100 Tl olarak geri dönüşümüne bayılıyorum! Herkese de tavsiye ederim, en sevdiğim şeylerden biri kumbaralar oldu çıktı şu dönemlerde. Sizler de, kaybetmek yerine kazanın. Unutmayalım ki, küçük miktarları idare etmeyi bilmezsek, büyük miktarlara hiç bir zaman sahiplik edemeyiz. :)
Kedili olan bana, sarı lacivertli olan ise biriciğime minik bir 'ayağımızı yorganımıza göre uzatalım' hediyesi. 

Kulaklıklarım bozulmuştu. Samsung kulaklık ve hikaye kitaplarım ise, biriciğimden gelen tatlı mı tatlı hediye cicilerim. Kulaklığım hediye edeni gibi, uğuru ile geldi yaşantıma. Haftalık internet tabanlı lab ödevlerimi ve haftalık üniversite içinde yapılan quiz lerimi yaparken hep kullanıyorum, ses kalitesi çok iyi, işimi çok iyi görüyor.

Hikaye kitaplarıma ise tek kelime ile bayıldım!!! Seviye seviye düzenlenmiş bu İngilizce kitapları, hem iyi vakit geçirmemi, eğlenmemi sağladı hem de kelime dağarcığıma çok yararlı geldi. Pratik yapmanın en güzel yolu sanırım. Yakında kitaplardan daha detaylı bir yayın gelecek. İlgilenenlerin muhakkak incelemesini tavsiye ederim. :)    

Görüşmek üzere!

8 Kasım 2014 Cumartesi

Domatesin Sağlığa Yararları

Merhabalar :)       
Amasya'ya gittiğimizde minik domateslerimizi de görüntülemeyi ihmal etmemiştim. Evimizin önünde ufak bir bahçemiz var. Dedem ve anneannem, evin biber, domates, pırasa, mısır, kavun, karpuz, soğan, salatalık gibi mutfak sebzelerini bu bahçemizde kendi elleriyle yetiştiriyorlar. Bize de organik sebzeleri afiyetle yemek düşüyor. :)
Bu yaz kuraklık yaşanmış orada, sebzelerimiz ne yazık ki eskisi kadar büyük ve çok değildi. Belli bir düzeye kadar gelişebilmişlerdi.





Eh tabi ki, bana da domatesleri görüntülemişken, domatesin sağlık üzerindeki etkisini araştırıp sağlık kategorimde yayınlamak kalıyor. Bakalım uzmanların da sürekli tavsiye ettiği bir sebze olan domates, insan sağlığına neler kazandırıyormuş? 




  • Hipertansiyon hastalarında domates, tansiyon düşürücü bir özelliğe sahip
  • Yaz aylarında düzenli olarak domates yemek, cildi güneş ışınlarından koruyor
  • Domatesin A vitamini bakımından zengin olması, saç sağlığını koruyan bir etken
  • Eklem iltihabı ağrılarını azaltıyor
  • Kan şekerini dengeliyor
  • Ciltte, yaşlanmanın yarattığı olumsuz etkileri azaltıyor
  • Diyet yapanlara büyük bir yardımcı. Domatesin düşük kalorili olması hem kilo vermeye yardımcı, hem günlük  A ve C vitaminini karşılıyor hem de tok tutuyor
  • C ve E vitaminleri sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor
  • Kanser hastalıklarına tedavi niteliği taşıyor özellikle de erkeklerdeki prostat kanseri oluşumu riskini azaltıyor
  • Domates suyu cilde canlılık ve güzellik getiriyor
  • Vücutta biriken zehirli maddelerin vücuttan uzaklaşmasına yardım ediyor
  • Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ediyor





Domatesin tüm bu güzelliklerinin yanı sıra, uzmanların uyardığı önemli bir nokta bulunuyor. Domatesler henüz yeşilken tüketmememiz gerektiği.. Çünkü yeşil domateste sağlığa zararlı bir madde bulunuyormuş. Bu madde de, ancak domatesin olgunlaşıp kızarması ile yok oluyormuş. Bu nedenle, yediğimiz domateslerin kırmızılığına çok önem vermemiz gerekli. 

Herkese sağlıklı günler! :)






Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...