28 Eylül 2014 Pazar

Hindistan Cevizli Havuç Tatlısı Tarifi / Fatma Usulü :)

Merhabalar.. Bugün sizlere anneciğimin muhteşem tarifini paylaşacağım. Anneciğimin tarifini uyguladım, sunuyorum. Biraz zahmetli bir işlemi var kabul etmek gerekirse. Fakat zahmetine değiyor gerçekten.



Ah, süslemezsem olmazdı zaten, benden sade bir görsellik beklenemez. :))
Dilerseniz bu harika havuç tatlımız için gerekli malzemelere geçelim.


  • 4 adet havuç
  • 50 gram hindistan cevizi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 46 adet bisküvi / 2 pakete tekabül ediyor

Malzemelerimiz işte bu kadar az ve basit. 

İlk olarak 4 adet havucumuzun kabuklarını soyuyoruz. Kabuk kısmı soyulduktan sonra, her birini güzelce rendeliyoruz. Rendeleme işlemi bitince havuçlarımızı bir tencereye atıyoruz. Üzerine su vs eklememize gerek yok, kendi suyu onun için yeterli oluyor. Ardından her bir havuç için birer çorba kaşığı şeker yani 4 çorba kaşığı şeker döküyoruz tenceremize. Fakat kaşıklar dolu dolu şeker olmayacak, kaşığı kaplasın yeter. 



Havuçlarımızı ve şekerimizi tencereye attıktan sonra, güzelce karıştıralım. Tüm havuçlara yedirelim şekeri. Ardından, orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Havucumuz pişerken biz de bisküvilerimizi hazırlayalım.



Bu boyutta iki paket bisküviyi elimizle ezerek toz haline getiriyoruz bir tabakta. 



Tamamiyle toz olmasına gerek yok, böyle küçük parçalar da bulunsun içerisinde. 

Havucumuz pişerken, arada bir kontrol edelim. Suyunu tamamen çekmesi ve havucun da yumuşamış olması gerekiyor. Suyunu çekmesine karşın hala katı duruyorsa, pişmeye devam etsin. Ne zaman ki havuçlar yumuşamış, o zaman ateşi kapalım. Daha pişmesine gerek yok. Tenceremizin kapağını kapatarak havucumuzu soğumaya bırakıyoruz. Pişmiş havucumuz tamamen soğudu ise, tencerenin üzerine bisküvileri döküp iyice karıştırıyoruz. 




Pişmiş havuç ve tozlaşmış bisküvilerin karışınca tam da bu kıvamı alması gerektiğini belirtelim. 

Şimdi bir başka tabağa 50 gram hindistan cevizi dökelim.




50 gram, bu kadarlık bir hindistan cevizine tekabül ediyor. Bundan sonrasında yapılacak tek bir işlemimiz var. Havuç/bisküvi karışımımızdan küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz, yuvarlanmış havucun her yerini hindistan cevizine bulayarak başka bir tabakta diziyoruz. Tüm tencere için aynı işlemi uyguluyoruz. Tabağımızdaki yuvarlak hindistan cevizli havuçlarımızın her birine kürdan takarak servis yapabiliriz artık. Çok basit bir tarif, biraz zaman ve uğraş gerektirdiğini belirtmeliyiz. Fakat muhteşem bir lezzete sahip, herkese denemesini öneririm anneciğimin bu güzel tarifini. :) Ve işte sonuç;





Afiyet olsun!  :) 

12 yorum:

  1. çok güzel olmuş ,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlıyı çok severim ben :) Ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum doğrusu, çok hoş tadı var. Çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  3. süper bir tarif olmuş. havuçlu karışımları çok severim ve bence sunumda harika. ellerine sağlık. bende beklerim www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım hemen geliyorum ziyaretine :))

      Sil
  4. Listeye yeni bir tarif daha eklendi :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihih eveet yeni bir tarifimiz daha geldi mutfak listemize, insanlık için küçük benim için çok büyük bir adım :))

      Sil
  5. Eline sağlık :) Gittiğim yerlerde yemiştim ama evde hiç denemedim. Deneyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, tadı çok güzel oluyor, tarif de çok basit. Muhakkak denemelisin. :)

      Sil
  6. çok güzel olmuş eminim tadı da harikadır:)

    YanıtlaSil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...